RSS

Historisch klimaatakkoord voorspeld!

Historisch klimaatakkoord voorspeld!

De opening van een speciale International Herald Tribune is het historische klimaatakkoord van Kopenhagen. Wie goed kijkt ziet de knipoog: de datum blijkt 19 december 2009, als de Kopenhagen Klimaattop zal zijn afgerond. Niet de Herald, maar Greenpeace zit achter deze speciale editie in de stijl van het gezaghebbende dagblad. Alle foto’s, koppen, columns en zelfs strips in de krant gaan over fantastisch goede klimaatmaatregelen.

de-greenpeace-editie-van-de-he-2In Brussel werd de speciale Greenpeace editie uitgedeeld en lachend ontvangen door ambtenaren en politici. Het optimisme slaat hopelijk over op de Europese politiek leiders. Die praten deze dagen over hoeveel geld en hoeveel ze voor klimaatmaatregelen gaan uitgeven. Deze leiders zouden nu al initiatief moeten tonen om gevaarlijk opwarming van de aarde – boven de 2 graden – tot staan te brengen, vindt Greenpeace.

Greenpeace wil klimaatfonds
Greenpeace pleit voor een klimaatfonds voor ontwikkelingslanden van 110 miljard euro, waarvan 30 miljard bestemd is voor het behoud van bossen. Ontbossing blijkt verantwoordelijk voor zeker 20 procent van de huidige mondiale CO2-uitstoot. Het Nederlandse aandeel in deze klimaatpot komt neer op 1,5 miljard euro. Omgerekend 2 euro per inwoner per week.

Greenpeace bracht de eenmalige papieren editie uit als een lofzang op de International Herald Tribune. Het echte dagblad ontving een exemplaar met tekst en uitleg van Greenpeace. Daarna zijn 55.000 exemplaren donderdag door vrijwilligers uitgedeeld in heel Europa en in de Verenigde Staten.

Bekijk de digitale editie met nog veel meer goed nieuws voor het klimaat (PDF, 1,8 MB).

ht-02

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Patrick:

    Een super idee om deze krant te maken; deze krant spreekt veel hoop uit: al denk ik dat deze dingen helaas niet zullen gebeuren.
    Hoop wel nog dat het goed komt voor december

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?