RSS

Nieuw fonds voor journalisten die zich het lot van de wereld aantrekken

Nieuw fonds voor journalisten die zich het lot van de wereld aantrekken

Wil jij ook graag reportages maken in ontwikkelingslanden, maar ontbreekt steeds vaker het budget daarvoor? Dan is er nu een nieuw fonds waarop je een beroep kunt doen voor een bijdrage in de reis- en verblijfkosten. Het Postcode Loterijfonds geeft journalisten en redacties de mogelijkheid om reportages in ontwikkelingslanden te maken over mensenrechten, natuur- en milieuvraagstukken of internationale samenwerking.

Door de afnemende financiële middelen bij de redacties in Nederland komt het maken van diepgravende buitenlandverslaggeving steeds meer onder druk te staan. Met dit fonds hopen Free Voice en de Nederlandse Postcode Loterij bij te dragen aan het instandhouden van deze belangrijke vorm van journalistiek in de Nederlandse media.

Ieder goed voorstel maakt kans op een vergoeding van reis- en verblijfkosten tot maximaal  5000 euro. Aanvragen staan open voor alle journalisten, zowel freelancers als mensen in vast dienstverband. Journalistieke onafhankelijkheid staat voorop en de onderwerpkeuze is vrij. Free Voice beheert het fonds, de NationalePostcode Loterij financiert het.

Meer informatie en aanmeldingsformulier: www.freevoice.nl/cms/view/69/

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?