RSS

Bijzonder gesprek Dalai Lama met Rick Nieman

vr, mei 29, 2009

Geen categorie

Bijzonder gesprek Dalai Lama met Rick Nieman

Tenzin Gyatso, de huidige, veertiende Dalai Lama, brengt vanaf woensdag 3 juni een driedaags bezoek aan Nederland, waarbij hij onder meer een grote gebedsdienst zal leiden in de Amsterdamse RAI en prominenten uit politiek en bedrijfsleven zal toespreken in de Grote Kerk in Den Haag.

De 73-jarige Dalai Lama, winnaar van de Nobelprijs van de Vrede, wordt wereldwijd door velen gezien als de meest invloedrijke geestelijk leider van onze tijd.

In het gesprek met Nieman komen onder meer aan bod de Dalai Lama’s vijftigjarige strijd voor een autonoom Tibet, de felle en onaflatende tegenwerking die hij ondervindt van het Chinese regime en de weigering van premier Balkenende om hem te ontvangen. Maar er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de Dalai Lama’s positie als één van de weinige wereldleiders met een onbetwist moreel gezag. Hoe is het om in één adem genoemd te worden met grootheden als Mahatma Gandhi en Nelson Mandela? En welke lessen heeft hij voor ons in het Westen?

Uitzending: ‘RTL Nieuws Extra: Rick Nieman Interviewt De Dalai Lama’, donderdag 4 juni, tussen 22.30 en 22.45 uur bij RTL 4.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?