RSS

Amsterdam zet in op elektrisch vervoer

Amsterdam zet in op elektrisch vervoer

Uit onderzoek van TNO  blijkt dat het stimuleren van elektrisch vervoer een effectievere maatregel is om de luchtkwaliteit te verbeteren dan de invoering van een milieuzone. Daarom investeert de stad 10 miljoen euro in elektrisch vervoer.

Dit wordt onder andere besteed aan de aanleg van oplaadpunten en een subsidieregeling waardoor elektrisch vervoer wordt gestimuleerd. De eerste oplaadpunten moeten nog deze de zomer in de stad staan.

Voor bezitters van elektrische auto’s moet het verder gemakkelijker worden om een parkeervergunning te krijgen. De gemeente wil de aanschaf van deze voertuigen bovendien financieel aantrekkelijker maken.

Ook worden afspraken gemaakt met het bedrijfsleven en diverse particuliere organisaties over het inzetten van elektrisch vervoer. De verwachting is dat er in 2015 tienduizend elektrische auto’s door de stad rijden. In 2040 moeten bijna alle motorvoertuigen in Amsterdam op elektriciteit rijden. Dit gaat om circa 200.000 stuks.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?