RSS

Transitiefestival 23 mei in Amsterdam

Transitiefestival 23 mei in Amsterdam

De Pijp bruist van de vindingrijkheid waarmee lastige problemen zoals de klimaatcrisis en de aankomende oliecrisis worden aangepakt. Kom kijken wat er al gebeurt in jouw wijk! En kijk hoe je zelf of samen met jouw buurt mee kan doen. Dit kan op zaterdag 23 mei in de Badcuyp (Eerste Sweelinckstraat 10 in Amsterdam) tijdens het Transitiefestival.

Je eigen voedsel verbouwen in de stad? Samen een buurt- of daktuin opzetten? Het kan!

Programma
Tussen 14.00 en 18.00 organiseert Transition Town de Pijp een infomarkt met inspirerende presentaties en korte films. Je vindt er allerlei praktische oplossingen waarmee de wijk groener wordt en minder afhankelijk van de straks slinkende energievoorraden.

Transition Town de Pijp zal zichzelf en haar plannen presenteren, en de mensen van Ekologisch Experimenteerterrein Swomp komen laten zien wat ze doen en waarom. Daarnaast is er een presentie van de plannen voor een Amsterdamse Pergola Associatie of CSA. CSA staat voor Community Supported Agriculture, waarbij een groep burgers samen met de boer verantwoordelijkheid draagt voor de oogst.

Tussendoor zal het filmpje ‘the story of stuff’ (Nederlands ondertiteld)vertoond worden, waarin ons consumptiegedrag kritisch bekeken wordt.

Voor meer informatie: ttpijp.wordpress.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?