RSS

Florida bouwt eerste stad op zonne-energie

do, apr 23, 2009

Wetenschap en Natuur

Florida bouwt eerste stad op zonne-energie

Een projectontwikkelaar in de Amerikaanse staat Florida heeft de bouw aangekondigd van het eerste stadje ter wereld dat volledig zal draaien op zonne-energie. De nieuw te bouwen stad zal gaan draaien op een $300 miljoen kostende zonne-energie generator van 75 megawatt.

De aanleg van het milieuvriendelijke plaatsje met de naam Babcock Ranch begint volgend jaar. De ‘zonnestad’ wordt gebouwd door projectontwikkelaar Kitson & Partners op een oude ranch in het zuidwesten van Florida.

Energiecentrale

Uiteindelijk moeten er op het terrein 19.500 huizen verrijzen. Ook zullen er kantoren en fabrieken uit de grond worden gestampt, die in totaal 20.000 banen moeten opleveren. Alle elektriciteit in de stad zal worden opgewekt door een zonne-energiecentrale met de grootste oppervlakte aan zonnepanelen ter wereld. De centrale alleen kost al 350 miljoen dollar.

Elektrische auto’s

Babcock Ranch krijgt volop milieuvriendelijke details. Voor de bouw van de huizen zullen zo veel mogelijk natuurlijke materialen worden gebruikt. Verder komt er op bijna elke straathoek een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Volgens projectleider Sydney Kitson wordt de stad een soort proeftuin voor de toekomstige Amerikaanse samenleving.

Duurzame toekomst
“Ik geloof dat schone energie de toekomst is van de Amerikaanse economie”, zo verklaarde Kitson bij de presentatie van zijn plannen. “Babcock Ranch zal een levend laboratorium worden voor bedrijven, werknemers en families die de vruchten van innovatie willen plukken. Dit wordt de eerste stap naar economisch herstel en een duurzame toekomst.”

De totale kosten van Babcock Ranch worden geraamd op 2 miljard dollar. De stad moet einde 2011 in zijn geheel zijn opgeleverd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?