RSS

FreshGen wint landelijke finale Imagine Cup 2009

FreshGen wint landelijke finale Imagine Cup 2009

Het team FreshGen van Erasmus Universiteit Rotterdam heeft gisteren de landelijke finale van Imagine Cup 2009 gewonnen. Zes teams van studenten streden in het Tropenmuseum tegen elkaar om een plaats in de wereldwijde finale in Cairo. De softwarecompetitie wordt dit jaar voor de zevende keer door Microsoft georganiseerd.

Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland: “Microsoft wil met de Imagine Cup studenten stimuleren om innovatieve en creatieve technologische toepassingen te ontwikkelen. Het thema van dit jaar is: ´Solve the World’s Toughest Problems´. De teams hebben een ict-oplossing ontwikkeld rondom ’s werelds grootste problemen, de acht millenniumdoelen. Team FreshGen zal met project ‘Drug Donation Network’ Nederland vertegenwoordigen in Cairo.”

Gino Mangnoesing, teamcaptain van FreshGen: “Ons idee is medicijndonatie te vergemakkelijken. We hebben een systeem bedacht waarbij gedoneerde medicijnen efficiënt verspreid kunnen worden via productidentificatie. We hopen met ons concept echt een verschil te maken op het gebied van bestrijding van dodelijke ziektes, één van de millenniumdoelen.”

De tweede plaats ging naar team FiftyFifty van Hogeschool Rotterdam. Team Imadonation van de Erasmus Universiteit behaalde de derde plaats. De winnende teams worden een jaar lang door Microsoft bijgestaan om hun idee verder te ontwikkelen en in de markt te zetten. Ook winnen zij een geldbedrag.

NCDO, de organisatie die zich in Nederland bezighoudt met de millenniumdoelen, informeerde de studenten. Jeroen van der Zandt, jurylid namens NCDO: “Uit de ideeën van de studenten blijkt hoe betrokken zij zijn bij de millenniumdoelen. Door mee te doen aan de Imagine Cup werken zij niet alleen aan hun persoonlijke ontwikkeling, zij dragen ook bij aan een betere wereld.”

Winnaar

  • Erasmus Universiteit: Team FreshGen

Het team Freshgen van de Erasmus Universiteit bestaat uit studenten van de opleiding Economie en Informatica. Zij zitten in het eerste jaar van de opleiding.

Studenten
– Gino Mangnoesing, 20 jaar
– Jan Hummelman, 20 jaar
– Masi Dawoud, 18 jaar

Het idee
De projectnaam is D.D.N. (Drug Donation Network). D.D.N. is een applicatie voor gerichte medicijnverspreiding door middel van productidentificatie, soepele distributie en duidelijke communicatie bij medicijndonaties.

Welk millenniumdoel wordt aangekaart?

Millenniumdoel 6: Bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes
Millenniumdoel 8: Mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling

Tweede Plaats

  • Hogeschool Rotterdam: Team FiftyFifty

Het team FiftyFifty van de Hogeschool Rotterdam bestaat uit studenten van de opleiding Grafimediatechnologie. Zij zitten in het vierde jaar van de opleiding.

Studenten
– Loes Koopmans, 27 jaar
– Laura Jacob, 22 jaar
– Machiel Standhardt, 23 jaar
– Patrick Toonen, 23 jaar

Het idee
De projectnaam is ‘Equitopia, putting the third world first’.
Equitopia is een wereldwijd sociaal netwerk dat het mogelijk maakt voor mensen uit westerse landen om te investeren in kleine ondernemingen in ontwikkelingslanden. Die investeringen bestaan uit middelen en kennis, zodat de ondernemers op eigen benen leren staan en uiteindelijk zichzelf en de omgeving kunnen helpen.

Welk millenniumdoel wordt aangekaart?
Millenniumdoel 1: De armoede halveren en minder mensen honger
Millenniumdoel 8: Mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling

Derde Plaats

  • Erasmus Universiteit: Team Imadonation

Het team Imadonation van de Erasmus Universiteit bestaat uit studenten van de opleiding Economie en Informatica van het masterjaar van de opleiding.

Studenten
– Alexander van Petten, 25 jaar
– Arjan Wiegman , 27 jaar
– Suzanne Harkhoe, 26 jaar
– Bas Janssen, 25 jaar

Het idee
Weer consequent zijn, dus ik zou ook hier beginnen met: de projectnaam is…De Imadonation Distance Learning webtool biedt een platform om kennis te delen in plaats van geld te doneren. Imadonation koppelt vrijwilligers in de westerse wereld via internet aan mensen in de Derde Wereld . Door het slim inzetten van het Distance Learning-platform zullen er meer tutoren beschikbaar komen voor ontwikkelingslanden, niet fysiek maar digitaal.

Welk millenniumdoel wordt aangekaart?
Millenniumdoel 2: Iedereen naar school
Millenniumdoel 1: De armoede halveren en minder mensen honger
Millenniumdoel 8: Mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?