RSS

Earth Day 2009

Earth Day 2009

Op 22 April is het Earth Day. In de jaren zeventig begonnen in de Verenigde Staten als demonstratie van 22 miljoen Amerikanen voor een gezond en duurzaam milieu en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd gevierde dag waarop uiting wordt gegeven aan de behoefte van een groot deel van de wereldbevolking voor een schoon milieu en een leefbare wereld.

In 1990 werd de eerste internationale Earth Day gevierd. In veel landen oefende deze gebeurtenis druk uit op staatshoofden om deel te nemen aan de Aardetop van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro om kwesties zoals klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit aan de kaak te stellen. Meer dan 500 miljoen mensen in 180 landen zetten zich in voor een betere wereld.  Een duurzame en rechtvaardige wereld.

Wereldwijd zetten vele organisaties en individuele burgers zich al in om een duurzame samenleving hoog op de politieke agenda te krijgen maar ook jij kunt iets doen! Door het houden van een Dag van de Aarde activiteit kun je als organisatie, lokale overheid, leraar of individuele burger bewustzijn verspreiden en een kleine maar waardevolle stap zetten richting bescherming van de aarde.

Meer informatie: www.dagvandeaarde.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. People 4 Earth:

    We hebben een speciaal voor Earth Day the eCard Happy Earth Day gemaakt, om naar iedereen te sturen die jij een mooie wereld wenst.

    Met dit kleine gebaar kan je meer aandacht geven aan Earth Day.

    http://www.people4earth.org/index.php/nl/eCards/Happy-Earth-Day.html

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?