RSS

Derde editie Midzomer Natuurfestival

do, apr 9, 2009

Wetenschap en Natuur

Derde editie Midzomer Natuurfestival

De voorbereiding van alweer de derde editie van het MidzomerNatuurfestival van 19 tot en met 21 juni is in volle gang. Tijdens dit festival gericht op milieubewustwording en natuurbeleving is er veel te leren, zien en beleven.

Het Midzomer Natuurfestival is een initiatief van Stichting Wild-live in samenwerking met de gemeente Bussum. Ook andere natuur- en milieuorganisaties uit de regio zoals het Goois Natuurreservaat, Stichting Omgevings Educatie en de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst zijn nauw bij het festival betrokken. Ook Atletiek Vereniging Tempo, Vernissage en het Filmhuis dragen een duurzaam steentje bij.

Natuur en milieu
Het hele weekeinde van 19 tot en met 21 juni staat het Midzomer Natuurfestival weer bol van activiteiten en informatie. Het festival start vrijdagavond in het Filmhuis Bussum met een speciaal weekeindprogramma, waarin natuur en milieu centraal staan. Ook bieden verschillende restaurants in de regio een speciaal biologisch/ecologisch menu aan, samengesteld uit producten uit de regio.

Zaterdag is er de infomarkt op het Wilhelminaplantsoen. Hier kan je terecht voor info en tips over energiebesparing thuis, biologische producten, afvalhergebruik, natuur en recreatie in de regio en het ontmoeten van tal van verschillende natuur- milieuverenigingen. Voor de kinderen is er natuurlijk weer nestkastjes timmeren, dieren knuffelen en nieuw dit jaar: met kunstenaars kunstwerken maken uit afval. Vanzelfsprekend kan er ook, bio- en ecologisch gegeten en gedronken worden. Dit kan op het speciale ecoterras onder genot van zomerse muziek.

Avondprogramma
Ook nieuw dit jaar is het avondprogramma op Fort Werk IV (achter ’t Spant). Hier start een boeiende avondwandeling in de natuur (ook geschikt voor Nordic Walkers) over de Bussumse Heide langs bezienswaardigheden, zoals de olympische renbaan en interessante natuurplekjes. Bij start en finish zijn ook heerlijke biologisch/ecologische hapjes verkrijbaar, kunt u, biologische wijn proeven, zijn diverse muzikale optredens en nog veel meer.

Meer informatie: www.wild-live.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?