RSS

Chinese economie herstelt

do, apr 9, 2009

Economie en Ondernemen

Chinese economie herstelt

De Chinese economie krabbelt mogelijk al dit jaar op en helpt de rest van de regio snel te herstellen van de economische crisis. ‘China is en blijft een lichtpuntje in de regio’, aldus een rapport van de Wereldbank.

Het Chinese stimuleringspakket ter waarde van 585 miljard dollar begint vruchten af te werpen. De binnenlandse vraag naar grondstoffen is de afgelopen maand flink toegenomen. Ook bankleningen beginnen langzaam aan te trekken. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd rapport van de Wereldbank over Oost-Azië.

„De Chinese stimuleringsmaatregelen leiden tot toenemend vertrouwen in zowel China als de gehele regio”, zei Vikram Nehru van de Wereldbank tegen financieel persbureau Bloomberg. „Het lijkt een kwestie van tijd voordat de regionale handel op gang komt en landen in Azië niet meer afhankelijk zijn van exporten naar het Westen.”

Eerder deze week gaf de bekende Amerikaanse investeerder George Soros in een interview met het persbureau Reuters al aan dat China ook de motor zal worden van het economisch herstel in het Westen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?