RSS

VS kan volledig op windenergie draaien

vr, apr 3, 2009

Wetenschap en Natuur

VS kan volledig op windenergie draaien

(IPS) Windturbines op zee kunnen meer dan genoeg stroom leveren om aan de energievraag van het hele land te voldoen. Die woorden komen niet van een milieuorganisatie, maar van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

“De kuststaten zijn goed voor meer dan driekwart van de nationale elektriciteitsbehoefte”, zegt de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar bij de voorstelling van een energierapport van de Dienst voor Mineralenbeheer. “Het potentieel aan offshore windenergie voor onze kust is ruim voldoende om aan de huidige energievraag te voldoen.”

De minister heeft het weliswaar over het “potentieel”, maar zei er meteen bij dat windmolens in ondiep water voor de kust, die dus makkelijk en snel te bouwen zijn, al aan minstens een vijfde van de energievraag van de kuststaten kunnen voldoen.

Het rapport stelt dat er in de Atlantische Oceaan een energiepotentieel van duizend gigawatt is. Ook in de Stille Oceaan is er een groot potentieel, maar die is voor de kust van Californië veel dieper en het is er dus moeilijker om windmolenparken te bouwen.

“We beginnen nu nog maar net het potentieel van offshore windenergie te gebruiken” zei Salazar. Hij maakte duidelijk dat hij van windenergie op zee een speerpunt wil maken in zijn beleid. Hij hoopt binnen twee maanden richtlijnen af te hebben voor de ontwikkeling van windmolenparken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Ray:

    Thinking BIG!

  2. Erik:

    Go Obama! (en consorten)

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?