RSS

Symposium: Boeddhisme en geld

do, apr 2, 2009

Spiritualiteit

Symposium: Boeddhisme en geld

Boeddhisme en geld lijken soms weleens twee begrippen die elkaar niet verdragen: Vrijgevigheid is een van de kernwoorden uit het boeddhisme, en commercie wordt vaak gezien als een vies woord dat niet in verband kan worden gebracht met het boeddhisme.

Maar kan het boeddhisme in de westerse samenleving zonder geld? Is sponsoring uit den boze voor boeddhistische Sangha’s? Hoe kunnen we op een juiste wijze met geld omgaan in combinatie met de boeddhisti-sche levenswijze?

Zou met een meer boeddhistisch principe (’dana’) een kredietcrisis te voorkomen zijn geweest? Gaat boeddhisme en het creëren van aandeelhouderswaarde wel samen? Wat zou vanuit boeddhistisch oogpunt een juiste invulling van het economische systeem zijn?

Deze vragen staan centraal op het symposium dat voorafgaat aan het voorjaarsoverleg van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN). Het symposium staat open voor alle geïnteresseerden dus ook voor niet BUN-leden.
Voorzitter van het symposium is Gijs ten Kate, zelfstandig adviseur en voorzitter van de BOS.

Zaterdag 18 april 2009 / 10.00-13.00 uur
Sprekers zijn:

Sander Tideman, owner, Global Leaders Academy
Adi Ichsan, assistant manager Pledged Assets Dept. at Mizuho Corporate Bank, Vipassana beoefenaar
Ton Bil, ondernemer, auteur van de Breineconomie, Vipassana beoefenaar

Meer informatie: www.boeddhisme.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. walther:

    Is er een verslag van het congres beschikbaar?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?