RSS

Laat gewone Afghanen meebeslissen over de toekomst van hun land

ma, mrt 30, 2009

Politiek en Samenleving

Laat gewone Afghanen meebeslissen over de toekomst van hun land

Laat gewone Afghanen meebeslissen over de toekomst van hun land. Dat is de belangrijkste boodschap van vijf Afghaanse partnerorganisaties van Oxfam Novib in aanloop naar de internationale top over Afghanistan die op dinsdag 31 maart in Den Haag plaatsvindt.

Gisteren sprak Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, via een videolink met hun Afghaanse partners in Afghanistan om te horen wat zij van de conferentie verwachten. Morgen gaan delegaties uit meer dan 70 landen praten over de toekomst van Afghanistan maar de inwoners van het land weten nauwelijks waar de conferentie over gaat.

De Afghaanse partners benadrukken dat het van groot belang is dat de internationale gemeenschap het juiste signaal afgeeft aan alle bij het conflict betrokken partijen. Dit kan alleen als er voor een duidelijke strategie gekozen wordt bij de wederopbouw van Afghanistan. De Afghanen hebben genoeg van de oorlog en willen een eerlijke overheid die  zich sterk maakt voor veiligheid in het land.

De Afghaanse partners van Oxfam Novib willen dat de internationale gemeenschap, nu de veiligheidssituatie in het land verslechtert, haar betrokkenheid vergroot. Alleen door effectief politiek bestuur en duurzaam ontwikkelingsbeleid zal het land zich kunnen ontwikkelen.

Verder willen de Afghaanse partners dat de coördinatie tussen de partijen die zich bezig houden met de wederopbouw van Afghanistan versterkt wordt. Vooral de samenwerking tussen internationale organisaties, ontwikkelings-organisaties en lokale partners moet verbeteren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?