RSS

Internationale Moedernacht voor veilig moederschap

Internationale Moedernacht voor veilig moederschap

Dit jaar wordt er op zaterdagavond 9 mei 2009, aan de vooravond van Moederdag, voor de derde keer de internationale Moedernacht georganiseerd. Een avond over veilig moederschap met debat, verhalen van hoop en bijzondere optredens. Deze keer staat de Moedernacht in het teken van tienermoeders.

Politieke boodschap
Toon je betrokkenheid en kom zaterdag 9 mei a.s. ook naar de Moedernacht in de Rotterdamse Doelen! De minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders, komt in elk geval. We zullen aan hem een politieke boodschap overdragen.

We hebben twee verzoeken: betrek jongeren in 2009 wereldwijd bij het terugdringen van ongewenste tienerzwangerschappen én investeer in meer en beter opgeleid gezondheidspersoneel.

De oplossingen
Het recht op veilig moederschap, is een mensenrecht, en tevens millenniumdoel 5, en vormt de kern tot ontwikkeling. Onderzoek toont aan dat veilig moederschap is te vergroten met relatief eenvoudige middelen, zelfs in de armste landen:

  • Goede voorlichting en toegang tot anticonceptie om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Hiernaast de mogelijkheid een ongewenste zwangerschap in een vroeg stadium en op een veilige manier af te breken.
  • Voorlichting over het belang van goede voeding, zwangerschapscontroles en wat te doen bij complicaties.
  • Goed opgeleide artsen, verpleegkundigen en verloskundigen en voldoende medisch materiaal en medicijnen in gezondheidsposten en ziekenhuizen.
  • Communicatiesystemen tussen de gemeenschap, verloskundigen, gezondheidsposten en ziekenhuizen zodat in noodgevallen op tijd gehandeld kan worden.
  • Vervoer (ambulances) om een vrouw in geval van nood tijdig in het ziekenhuis te krijgen

We weten wat werkt. Het gaat nu om lef, politiek leiderschap en voldoende financiële middelen, nationaal en internationaal!

Meer informatie: www.moedernacht.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?