RSS

Elektrische auto’s voor altijd BPM-vrij

Elektrische auto's voor altijd BPM-vrij

In een interview met AutoWeek pleit staatssecretaris De Jager van Financin voor afschaffing van de aanschafbelasting (BPM) op ‘Zero Emission Vehicles’, zoals elektrische autos en autos op waterstof. Momenteel zijn deze voertuigen BPM-vrij tot 2013, maar “als het aan mij ligt, hoeft hiervoor nooit meer BPM worden betaald”, aldus De Jager.

AutoWeek liet de staatssecretaris proefrijden in de Tesla Roadster, een volledig elektrische sportauto. Ik zal er alles aan doen om deze voertuigen fiscaal te stimuleren, zegt De Jager. Als het aan mij ligt, wordt de huidige regeling minimaal verlengd tot 2018. Dan verdwijnt de BPM, zodat voor dit soort Zero Emission Vehicles nooit meer aanschafbelasting hoeft te worden betaald. Ook andere initiatieven om de komst van elektrische voertuigen naar Nederland gemakkelijker te maken, zal ik graag fiscaal steunen.

Verder pleit De Jager voor voordeel in de toekomstige kilometerbeprijzing: Ze zijn wat mij betreft voorlopig ook vrijgesteld van het milieudeel van de kilometerprijs. Je moet uiteraard wel gaan betalen als je met je Tesla in de spits op de ring van Amsterdam rijdt, maar als je de auto alleen op leuke binnenwegen gebruikt in het weekend, rijd je dus belastingvrij.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. m:

    Je moet uiteraard wel gaan betalen als je met je Tesla in de spits op de ring van Amsterdam rijdt?
    Dat er wel even bij gezegt!!!
    maar als je de auto alleen op leuke binnenwegen gebruikt in het weekend, rijd je dus belastingvrij?????????????????? ze zijn echt sick daar in denhaag.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?