RSS

VS en Cuba redden samen Hemingway-collectie

wo, mrt 18, 2009

Kunst en Cultuur

VS en Cuba redden samen Hemingway-collectie

Een belangrijke collectie documenten uit de nalatenschap van de Amerikaanse auteur Ernest Hemingway wordt van de ondergang gered dankzij een gezamenlijke reddingsoperatie van de Verenigde Staten en Cuba. Dat meldt de BBC woensdag.

Het gaat om brieven, manuscripten en andere documenten die nieuwe inzichten kunnen bieden in de persoon en het werk van de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur van 1954. Tientallen jaren lagen ze te verstoffen in een van de vroegere woningen van Hemingway, in de buurt van Havanna.

Daar komt nu een einde aan ondanks de problemen tussen de VS en Cuba. ,,Politiek is niet belangrijk. We werken aan het behoud van een erfenis die aan twee volken toebehoort”, aldus een woordvoerster van de Raad voor Cultureel Erfgoed in Havanna. Omdat Cuba er niet alleen uitkomt, heeft de Amerikaanse regering toegestemd in een gezamenlijke operatie.

Ander slot
Inmiddels zijn al 3197 pagina’s gerestaureerd en ingescand voor digitale opslag. Een van de documenten bleek een ander slot voor het beroemde boek For Whom the Bell Tolls te bevatten.
Er moeten nog ongeveer duizend documenten onder handen worden genomen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?