RSS

Volop vacatures in Amsterdam en omgeving

ma, mrt 16, 2009

Economie en Ondernemen

Volop vacatures in Amsterdam en omgeving

Terwijl tienduizenden werknemers door de recessie de laan uitvliegen, komen veel Amsterdamse bedrijven nog steeds personeel tekort. Bij de bussen van het GVB, bij de politie en de Schipholtaxi’s worden zelfs opleidingen vergeven met een baangarantie.

De economische crisis vertoont in Amsterdam een januskop: de berichten met ontslagen stapelen zich op, maar op veel winkelramen hangen briefjes met ‘personeel gezocht’. Wie slim zoekt, kan nog voordat zijn ontslagdatum bereikt is, alweer op weg zijn naar een nieuwe baan.

Het uitkeringsinstituut UWV schoolt bijvoorbeeld truckers die ontslag is aangezegd, om tot buschauffeurs. De opleiding wordt geheel betaald door de overheid, die scholingsfondsen tot vijfduizend euro per kandidaat klaar heeft liggen. Districtsmanager Jan Boerma van het UWV zegt: “Als het moet, steken we er meer in, wanneer we zeker weten dat we hierdoor iemand aan het werk houden. Dat is altijd goedkoper dan een uitkering.”

Het Amsterdamse politiekorps, Amsterdam-Amstelland, heeft zelfs de maximumleeftijd van 55 jaar laten vallen, om maar vacatures te kunnen vervullen. Nu geldt: wie fysiek gezond is, kan politieagent worden. Alliander, het netwerkbedrijf van Nuon, zoekt in de stad tientallen gas- en elektromonteurs, maar ook it’ers en managers.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?