RSS

Lekker naar de boer op 6 en 7 juni

ma, mrt 16, 2009

Gezondheid en Voeding

Lekker naar de boer op 6 en 7 juni

Juni wordt biologische boerenmaand. Neem de biologische proef op de som. In het weekend van 6 en 7 juni bent u van harte welkom bij 200 biologische boeren en tuinders. Om te kijken, te proeven en onvergetelijke indrukken op te doen. Lekker naar de boer!

De meeste consumenten weten wel wat biologisch betekent: lekker natuurlijk. Vee wordt diervriendelijk gehouden en groenten en fruit geteeld zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Met het vakmanschap en de goede zorgen van de boer of tuinder als belangrijkste instrument. Maar dat alles maakt pas echt indruk als je het met eigen ogen hebt gezien en zelf hebt geproefd.

In het ‘Lekker naar de boer!’-weekend zorgen de boer en zijn gezin voor rondleidingen in de stal of op het land. Ze vertellen enthousiast wat er anders is aan biologisch boeren en welke mooie producten dat voortbrengt. Natuurlijk zijn er ook volop kinderactiviteiten, al zijn voor veel kinderen de lammetjes, kalfjes en de biggetjes een belevenis op zich!

Lekker op de fiets
Voor de sportieve boerderij-ganger zijn er speciale fietstochten, met langs de route boerderijen én restaurants om te proeven van het lekkers van het biologische platteland. Geniet van de landelijke sfeer, de geur van vers gemaaid gras en vervolgens van een ‘Lekker van de boer!-menu.

Juni is trouwens een echte biologische maand. Behalve boeren, tuinders en restaurants doen ook andere partijen hun best. In vele winkels, speciaalzaken en supermarkten zijn mooie aanbiedingen te vinden. Kijk voor meer informatie én de adressen van deelnemende biologische bedrijven en restaurants op: www.lekkernaardeboer.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?