RSS

Bernanke: eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar

ma, mrt 16, 2009

Economie en Ondernemen

Bernanke: eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, verwacht dat de Amerikaanse economie zich begin volgend jaar herstelt. De eerste signalen daarvan zijn volgens hem al zichtbaar.

Dat heeft Bernanke gezegd tijdens zijn eerste interview als voorzitter van de Federal Reserve (Fed), het Amerikaanse stelsel van centrale banken, met het televisieprogramma 60 Minutes op CBS. De groei zal volgens Ben Bernanke afhangen van het financiële systeem. Pas als de banken en verzekeringsmaatschappijen weer als betrouwbaar wordt gezien zal de economie weer op gang komen.

Bernanke zag ook als zijn taak om het financiële systeem werkende te houden, al was hij niet blij met de acties die hij moest ondernemen om dat doel te bereiken. Zo geeft hij aan dat hij verzekeraar AIG met veel weerzin de hand boven het hoofd heeft gehouden, omdat dit bedrijf veel te veel risico nam. Een faillissement zou volgens hem echter desastreuze gevolgen hebben gehad.

De eerste tekenen van economische opleving zijn al zichtbaar en volgend jaar zet het herstel door, aldus Bernanke. Een absolute voorwaarde daarvoor is wel dat politiek en bevolking de stimuleringsplannen om de financiële sector te redden, blijven steunen.

Zie hieronder het interview:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?