RSS

Kunst- en antiekbeurs TEFAF 2009

wo, mrt 11, 2009

Kunst en Cultuur

Kunst- en antiekbeurs TEFAF 2009

Van 13 tot en met 22 maart 2009 vindt weer ’s werelds meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs TEFAF plaats in het MECC te Maastricht.

Het topstuk van de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF Maastricht is dit jaar wederom een schilderij van Van Gogh. Vincent van Gogh heeft Het park van het ziekenhuis Saint-Paul in oktober 1889 tijdens zijn verblijf in deze psychiatrische inrichting geschilderd. Het schilderij hangt sinds 1963 in een Zwitserse privécollectie en wordt nu door Dickinson (Londen en New York) te koop aangeboden op TEFAF Maastricht. De vraagprijs bedraagt ca. € 25 milljoen.

Al jaren staat de beurs hoog op de agenda van elke internationale kunsthandelaar en -liefhebber. Op de beurs worden kunstwerken van wereldklasse van de klassieke oudheid tot de aan 21ste eeuw en uit vele culturen verhandeld. Nieuw op de beurs is een sectie 20ste-eeuwse toegepaste kunst en design.

TEFAF Design sectie
TEFAF Design, een speciale sectie voor 20e-eeuws design en toegepaste kunst, is er voor het eerst op de beurs. Naast gevestigde TEFAF deelnemers, zijn er in deze in deze nieuwe sectie vooraanstaande internationale specialisten die niet eerder op TEFAF stonden. Het zijn Sebastiaan+ Barquet (New York), Galerie Ulrich Fiedler (Berlijn), L’Arc en Seine en Galerie Eric Philippe (beide Parijs), en Bel Etage Kunsthandel, Wenen.

Onderdeel van TEFAF Design is een belangrijke expositie, samengesteld uit de collectie van Museum Jachthuis in Hoenderloo op de Hoge Veluwe, eerder bewoond door de Anton Kröller en zijn vrouw Helene Kröller-Müller. Op de tentoonstelling zijn een eettafel-ensemble te zien, kindermeubilair, maar ook porselein, zilver en glas gebruikt door de familie Kröller-Müller. Geen van de voorwerpen is ooit buiten het Jachthuis tentoongesteld.

Oude Meesters
Oude Meesters blijft één van TEFAF’s sterkste punten. Zo brengt Amels uit Londen Hoofd van een filosoof met rode hoed, een werk uit een serie portretten van filosofen, geschilderd door de 18de-eeuwer Giandomenico Tiepolo, deels gebasseerd op een eerdere dergelijke serie door zjn vander Giovanni Battista Tiepolo. Gallerie Canesso uit Parijs toont De grote wasdag, een onlangs herontdekt 17e-eeuws schilderij van Micheal Sweerts; het vormt een belangrijke toevoeging aan zijn oevre.

Meer informatie: www.tefaf.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?