RSS

Steeds meer kinderen naar school in Uruzgan

Steeds meer kinderen naar school in Uruzgan

Deze week is het schooljaar in provincie Uruzgan in Afghanistan weer begonnen. Na de wintervakantie gingen ruim 40 duizend kinderen naar school. Dat lijkt gewoon, maar het is een enorme vooruitgang. Vergeleken met 2002 gaan er nu meer dan drie keer zo veel jongens en meisjes naar school in de provincie.

Met Nederlandse hulp zijn er de afgelopen jaren leraren opgeleid en scholen gebouwd in Uruzgan. Bovendien krijgen kinderen te eten op school, waardoor de leerprestaties aanmerkelijk zijn verbeterd.

Kinderen die door een leerachterstand niet naar een gewone school kunnen, gaan naar speciale leercentra. Daar krijgen ze in kleine groepen in een huiselijke kring les. Er zijn met Nederlandse hulp zeventig van deze centra gebouwd, verspreid over Uruzgan.

Naast basisscholen en middelbare scholen, wordt er ook vakonderwijs gegeven. Zo is er een opleidingscentrum voor timmerlui en loodgieters. Er is een namelijk grote behoefte aan vakmensen in Uruzgan. Daarnaast worden er in het opleidingscentrum trainingen gegeven over het starten van een eigen bedrijf.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Eindelijk iets positiefs over zo’n rampzalig land als Afganistan!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?