RSS

Afrikaanse burgemeesters samen voor beter milieu

Afrikaanse burgemeesters samen voor beter milieu

Afrikaanse steden dragen relatief weinig bij tot de uitstoot van broeikasgassen, maar ze krijgen wel te maken met de effecten van de klimaatverandering. “De klimaatverandering is niet gisteren begonnen, en niet in Afrika”, zei Adam Kimbisa, burgemeester van Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania.

Na twee dagen vergaderen ondertekenden de burgemeesters vorige week vrijdag de Verklaring van Nairobi. Ze beloven bij de ontwikkeling van hun stad rekening te houden met de klimaatproblematiek. De burgemeesters spraken ook af om internationaal een gemeenschappelijke stem te laten horen in de aanloop naar de klimaatconferentie in Kopenhagen eind dit jaar.

Directeur Anna Tibaijuka, hoofd van het Human Settlements Programme van de Verenigde Naties, is blij met het resultaat van de conferentie. “Ik ben tevreden dat de resultaten van de conferentie zich niet opnieuw beperken tot veel lovenswaardige uitspraken, maar een realistische oproep tot collectieve actie zijn”, zegt ze.
Kwetsbaar

“Alle landen moeten samenwerken in de strijd tegen de klimaatverandering”, zei Marie-Antoinette Alexis, burgemeester van de hoofdstad Victoria op de Seychellen. “Onze 116 eilanden liggen op de frontlinie. We kunnen onze stranden, ons toerisme, ons land en onze manier van leven verliezen als we niet snel iets ondernemen.” (Via AfrikaNieuws)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?