RSS

Join The Pipe – De langste waterleiding ter wereld

Join The Pipe - De langste waterleiding ter wereld

Join the Pipe wil schoon drinkwater beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Daarom bouwt de organisatie met de opbrengst van de verkoop van waterflesjes de langste waterleiding ter wereld. De consument kan bepalen of deze zijn bijdrage wil steken in waterleidingen in landen als Oeganda, Indonesië of een ander land.

Volgens het Rode Kruis hebben nog steeds meer dan één miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Join the Pipe voorziet meer mensen van schoon water door de aanleg van waterleidingen in de gebieden die dit het hardst nodig hebben. Het geld hiervoor komt van de verkoop van lege waterflesjes die gegoten zijn in de vorm van een pijpleiding. Deze flesjes kunnen bijgevuld worden bij speciale waterkoelers, genaamd TENQs, waarvan Joint the Pipe er steeds meer hoopt te verspreiden wereldwijd.

De TENQ is al in gebruik bij vierhonderd scholen, gemeentes, bedrijven en musea. De TENQ koeler is aangesloten op de waterleiding, waarna het apparaat dit water koelt en filtert. Momenteel kost het bijvullen tien cent, waarvan de helft gaat naar Simavi die hiermee waterputten aanlegt in Tanzania. Het bijvullen met de speciale flesjes wordt gratis. Join the Pipe hoopt dat de TENQ koeler een alternatief wordt voor het kopen van flessen of blikjes.

Voorlopig kan de consument kiezen tussen enkele projecten die worden uitgevoerd in samenwerking met de de stichtingen voor water- en sanitaire voorzieningen Simavi en Akvo. Naderhand is het de bedoeling dat deze keuze wordt uitgebreid. De TENQ is uitgerust met een beeldscherm waarop je met de chip op je waterflesje kunt zien waar jouw bijdrage aan het pijpleidingen stelsel naartoe gaat. Verder geeft dit scherm op scholen al de rooster wijzigingen aan en kan het bijvoorbeeld ook de status van de projecten van Join the Pipe weergeven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. gerard v.d. breemr:

    Hallo,

    Ik heb ideen om in een park nabij een basisschool een watertappunt te creeeren. Deels voor de recreaten uit de flats aldaar en deels voor de aante leggen moestuinbakken aan de rand van dit park.

    Indien dit past in jullie filosofie, zou ik graag wat meer info en vervolgens wellicht een afspraak maken.

    groet,
    gerard v.d. breemer, wijkmanager Zeist

  2. geraldo:

    hallo Gerard.

    hoe gaat het verder.
    is het al iets geworden.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?