RSS

Nederland wordt proeftuin voor elektrische auto’s

Nederland wordt proeftuin voor elektrische auto's

Minister Eurlings van verkeer gaat tien miljoen euro steken in projecten voor de productie van elektrische auto’s. De overheid is bereid als eerste klant op te treden. Eurlings denkt ook na over fiscale tegemoetkomingen.

In een Tweede Kamerdebat over de mobiliteitsaanpak zei hij van Nederland graag een proeftuin te willen maken voor de elektrische auto, die hij als een reëel alternatief ziet voor de op fossiele brandstof rijdende voertuigen. Daarom wil hij kansrijke proefprojecten ondersteunen.

Kamerlid Kees Vendrik (GroenLinks) vroeg Eurlings ook autofabriek NedCar bij het project te betrekken. Dit bedrijf heeft in verband met de economische crisis arbeidstijdverkorting voor zijn bijna 1800 werknemers. NedCar wil volgens GroenLinks graag de productie van elektrische auto’s beginnen. GroenLinks maakt zich sterk voor de elektrische auto en heeft eind vorig jaar een tienpuntenplan voor de introductie ervan gepubliceerd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?