RSS

President Obama spreekt op YouTube

zo, jan 25, 2009

Politiek en Samenleving

President Obama spreekt op YouTube

Barack Obama heeft als eerste Amerikaanse president het volk toegesproken via YouTube, gisteren heeft hij z’n eerste wekelijkse toespraak online gezet.

In de boodschap vertelde Obama over zijn plan om de Amerikaanse economie een financiële injectie te geven.

“Het is een paradox: miljoenen Amerikanen zoeken werken, terwijl er nog zoveel werk te verrichten valt.” Obama zegt dat op te willen lossen door veel te investeren in de Amerikaanse infrastructuur, gezondheidszorg en milieuvriendelijke energiebronnen.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Website
“Dit jaar en deze regering beginnen met een ongekende crisis, die om unieke daden vraagt. Als we niet daadkrachtig en snel handelen, kan een slechte situatie dramatisch worden.”

Obama zegt duizenden kilometers aan snelweg te willen repareren, miljoenen mensen breedband internet te willen bieden en massaal overheidsgebouwen te willen isoleren. Ook wil hij de komende drie evenveel groene energie aanboren als in de dertig jaar daarvoor.

“Ik weet dat sommigen sceptisch zijn over de omvang van dit plan. Ik begrijp die terughoudendheid, daarom zal dit plan door iedere Amerikaan gecontroleerd kunnen worden.”

Obama kondigde daarvoor de oprichting van een nieuwe website aan, recovery.gov, waarop is bij te houden waar het geld aan uit wordt gegeven. De site is al in de lucht, maar zal pas geactiveerd worden als het plan is goedgekeurd door het Congres.

De speech van vijf minuten ontketende een levendig debat op youtube.com/user/whitehouse

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?