RSS

Klimaatstraatfeest door ’t land

Klimaatstraatfeest door 't land

2009 is begonnen en het Klimaatstraatfeest is in volle gang. En de komende tijd zal Nederlands grootste energiebesparende campagne op nog meer plekken in Nederland opduiken.

Zoals in dit bushokje in Woudenberg, ook wel een abri genoemd, wat letterlijk ‘schuilhuisje’ betekent. Het is één van de meer dan 2000 abri’s in Nederland die op het moment door een poster van het Klimaatstraatfeest worden gesierd. Brouwer en Partners, specialist in buitenreclame, heeft de abri-reclame aan de organisatie van het Klimaatstraatfeest gedoneerd. Alex Ermers van Brouwer en Partners: ‘Wij zijn de eerste media-exploitant die abri’s heeft geplaatst met LED-verlichting. Dat was in Den Bosch, in november van het afgelopen jaar. Naast het gebruik van LED-lampen onderhouden wij onze abri’s op een milieubewuste manier, waarbij we chemicaliën vermijden. Het doel van het Klimaatstraatfeest sluit wat dat betreft perfect aan op onze policy om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.’

De abri-posters zijn niet de enige publiciteit op het moment. Ook is er een radiospotje gemaakt, dat elk uur op alle regionale zenders te horen is. De organisatie van het Klimaatstraatfeest verwacht op deze manier nog meer mensen voor de campagne enthousiast te maken.

Rolf Schuttenhelm van de organisatie is erg tevreden over het verloop van de campagne. ‘Het aantal straten blijft nog steeds in hoog tempo toenemen. Het is leuk om te zien hoe steeds meer mensen hun buren mobiliseren om samen leuke burenacties uit te voeren. Zo organiseerde een straat in Goes laatst een ‘ontdooi je vriezer-estafette’. En in Nijmegen wil een hele straat participeren in een windmolenproject van de gemeente, waarvoor ze een brief naar de gemeente hebben gestuurd. We zijn benieuwd met welke goede initiatieven deelnemers de komende tijd nog gaan komen.’

Doet jouw straat nog niet mee aan het Nationale Klimaatstraatfeest en wil je ook graag meedoen? Ga dan naar www.klimaatstraatfeest.nl.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?