RSS

Politici in knalroze voor meisjes in ontwikkelingslanden

wo, jan 14, 2009

Politiek en Samenleving

Politici in knalroze voor meisjes in ontwikkelingslanden

Gisteren droegen Klink, Hirsch Ballin, Eurlings, Rutte, Koenders, Plassterk, van Geel, Pechtold, van der Ham, Samson, van Bommel, Teeven, Remkes en vele anderen een knalroze stropdas of een T-shirt met de tekst ‘Girls rule’ om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van meisjes in de wereld.

Zij deden dit op initiatief van de Kamerleden Sabine Uitslag (CDA) en Mei Li Vos (PvdA) en Plan Nederland in het kader van de campagne ‘ Because I am a Girl’. Met deze campagne vraagt Plan Nederland aandacht voor de positie van meisjes wereldwijd.

De Tweede-Kamerleden gingen voorafgaand aan het wekelijkse vragenuurtje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer op de foto. De actie werd ondersteund door oud-minister Sybilla Dekker, die zelf de roze dassen bij de VVD-fractie uitdeelde.

Campagne ‘Because I am a Girl’
Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Met de campagne ‘Because I am a Girl’ wil Plan Nederland daarom voor hen opkomen. Dit weekend komen ook honderden vrouwen en meiden en meer dan 50 Bekende Nederlanders in actie voor meisjes in ontwikkelingslanden. Plan Nederland zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan wil voorkomen dat meisjes worden besneden en dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. De organisatie leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Meisjes met een opleiding krijgen later gezondere kinderen en zien erop toe dat hun kinderen ook naar school gaan. Onderwijs aan meisjes leidt tot hogere landbouwproductie, een afname van ondervoeding en economische groei. Met de campagne roept Plan Nederland iedereen op in actie te komen en meisjes een kans te geven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?