RSS

Natuurmonumenten en NS leggen nieuwe bossen aan

di, jan 6, 2009

Wetenschap en Natuur

Natuurmonumenten en NS leggen nieuwe bossen aan

Natuurmonumenten en de Nederlandse Spoorwegen gaan drie bijzondere bossen aanleggen in het Limburgse Geleenbeekdal. Dat hebben beide organisaties vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De komende jaren willen Natuurmonumenten en de NS de samenwerking flink uitbreiden.

De nieuwe aanplant maakt onderdeel uit van een campagne van NS om de natuur een handje te helpen. De eerste actie die daaruit voortvloeit, is een bedrag van 100.000 euro voor Natuurmonumenten om grond bij het Absbroekbos in Limburg aan te kopen en bomen te planten.

Win een bos met jouw naam
Bij de campagne worden treinreizigers actief betrokken. Wie in januari vaak de trein neemt, spaart niet alleen het milieu, maar maakt ook kans op de mogelijkheid een bos voor eeuwig een eigen naam te geven. Daarbij kan het gaan om je eigen naam, maar ook die van je familie, vereniging of bedrijf.

Het bos op naam wordt half maart aangeboden aan de winnaar(s). Als prikkelende suggestie heeft carnavalsvereniging De Marotte uit Sittard zich op verzoek van de NS alvast laten fotograferen op de toekomstige plek van het bos. Het gezelschap staat voor een bord met de tekst: ‘NS plant hier Het Carnavalsvereniging De Marotte Zitterdbos’ (zie foto).

Met dit bijzondere initiatief wil NS een steentje bijdragen aan een beter milieu. “We willen laten zien dat ‘groen gedrag’ direct wordt beloond en dat iedereen kan helpen aan een duurzame samenleving. Want ook zonder je hele leefstijl om te gooien, kun je een bewuste ‘groene keuze’ maken”, aldus Jenny Hudepohl van NS.

7800 bomen
De drie bossen op naam komen middenin de Limburgse natuur en worden aangelegd in het Geleenbeekdal. Natuurmonumenten verwerft hiervoor 1,6 hectare grond dat ze gaat inrichten als bos. De eerste boom wordt half maart geplant. De aanleg wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Door de nieuwe aanplant van in totaal 7800 bomen ontstaat een prettige groenstrook voor de inwoners van Sittard-Geleen. De groenstrook gaat onderdeel uitmaken het Absbroekbos dat op dit moment zo’n 58 hectare beslaat. Het ligt ter hoogte van Munstergeleen, aan de Geleenbeek, vlakbij natuurgebied het Geleenbeekdal van Natuurmonumenten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?