RSS

Chinees actieplan mensenrechten

wo, dec 31, 2008

Politiek en Samenleving

Chinees actieplan mensenrechten

China heeft goede voornemens voor 2009. De regering komt in het begin van 2009 met een actieplan dat de mensenrechtensituatie in het land moet verbeteren. Dat meldt staatspersbureau Xinhua vandaag.

Wat er precies in het plan staat is nog onduidelijk. China heeft al wel laten weten dat de maatregelen vooral gericht zullen zijn op de verbetering van de rechten van vrouwen en kinderen, meer sociale gelijkheid en armoedebestrijding. De overheid maakte het actieplan samen met maatschappelijke organisaties.

Het is voor het eerst dat China een nationaal actieplan opstelt over mensenrechten. Tot nu toe bracht de volksrepubliek alleen memo’s uit over het onderwerp. Daarvan verschenen er sinds 1991 al veertig. Sinds dat jaar voert China naar eigen zeggen al beleid op het gebied van mensenrechten. Toch raakte het land in de afgelopen jaren vaak in opspraak door bijvoorbeeld het gebrek aan persvrijheid en het arresteren van dissidenten als Hu Jia.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Jeroen:

    Hehe, na lang zoeken heb ik een bericht kunnen vinden dat iets positiefs over China beschrijft. Het is ongelooflijk, ik val van m’n stoel. De Chinezen zijn goed bezig, stapje voor stapje verbetering, en dat is een goede ontwikkeling en is China prijzenswaardig.

    Let wel dat de Amerikanen er 200 jaar over hebben gedaan voordat zwarte mensen rechten kregen, tja dan kunnen we niet zomaar even verwachten dat andere landen snel snel snel hun mensenrechten verbeteren want anders..

    En om het maar niet te hebben over onze eigen westerse mensenrechten die weer op z’n retour zijn met martelen en verdwijningen van onschuldige mensen in Europa en de VS, aldus het Rode Kruis als bron, en onze doofpot met deksel.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?