RSS

Opmerkelijke jongerentrends in 2009

Opmerkelijke jongerentrends in 2009

Twitteren, de terugkeer van punk en plaknagels zijn maar enkele opvallende jongerentrends voor 2009.

1. De invloeden van de punk-cultuur worden ook weer eens zichtbaar in 2009. Dat betekent veel gescheurde panty’s, Dr. Martens schoenen en kleding beplakt met studs. Tijdens het uitgaan worden de muziek en locaties ruiger. De punk-beweging neemt niet alleen de mode, maar ook de ideologie en anarchistische houding van de jaren ’70 over. Punk wordt echter wel aangevoerd door een model slash stijlicoon: Daisy Lowe.

2. Dofus is het in Frankrijk extreem populaire Massive Multiplayer Online Role Playing Game en heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen leden. Bij ons is dat spel nauwelijks bekend, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen het volgende jaar.

3. Niet alleen felle kleurtjes, maar ook opplaksteentjes, strass, thema’s, stickers en reliëf zijn terug te vinden op de nagels van jongeren in 2009. In tijden van recessie steken ook jongeren meer geld in kleine luxe zoals make-up en verzorgingsproducten.

4. Is een album niet gewoon een verzameling losse mp3’s? Met software en gedownloade liedjes maken jongeren zelf remixes en mixtapes die ze via blogs delen. Muziek = sociaal.

5. Ook de chatsite Twitter wordt onder jongeren populair. ‘Twitteren’ wordt het nieuwe werkwoord.

6. Zombies zijn springlevend in 2009. Niet alleen meer zombiefilms zoals Dead Snow, maar ook zombiegames zoals Left 4 Dead. Zelfs je Barbie kun je do-it-yourself in een zombie veranderen.

7. My first Netbook – Altijd en overal connected én betaalbaar voor jongeren. Een Netbook is een goedkoop en handzaam alternatief voor een laptop.

8. Primark & Uniqlo – H&M en Zara, eat your heart out. Modeketen Primark uit Ierland opende onlangs een winkel in Rotterdam en het Japanse Uniqlo komt eraan met ijzersterke campagnes en vestigingen in Parijs, NY en London.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Jesse:

    de chatsite twitter? Twitter is in geen opzicht een chatsite.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?