RSS

Nederland het beste voor ontwikkelingslanden

Nederland het beste voor ontwikkelingslanden

Nederland is voor het vierde jaar op rij het meest ontwikkelingsvriendelijke land ter wereld. Op de Global Development Index staat Nederland op plaats één, gevolgd door Zweden, Noorwegen, Denemarken en Ierland.

De index geeft de kwaliteit van het ontwikkelingsbeleid aan van de 21 rijkste landen ter wereld. De positie op de lijst wordt bepaald door zeven criteria: omvang en kwaliteit, handel, investeringen, milieu, veiligheid, technologie en migratie. Nederland scoort op vrijwel alle terreinen bovengemiddeld. Alleen ons migratie-, handel- en milieubeleid zijn nog voor verbetering vatbaar.

Het Aziatische land staat onderaan en verdringt daar nu Japan van de laatste plaats. Dat land stond jarenlang onderaan de lijst. De Verenigde Staten staan op de zeventiende plaats.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?