RSS

MillenniumBattle 2008 begonnen

za, nov 29, 2008

Politiek en Samenleving

MillenniumBattle 2008 begonnen

Dit Jaar organiseren NCDO en Move Your World de  MillenniumBattle om studenten uit het hoger onderwijs te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking, in het bijzonder de Millenniumdoelen. De MillenniumBattle is onlangs van start gegaan.

Tijdens de wedstrijd krijgen deelnemers vier cases voorgelegd. Die hebben elk een andere invalshoek, maar zijn allemaal gerelateerd aan de Millenniumdoelen. De cases worden beoordeeld door een professionele deskundige jury. De hoofdprijs van de MillenniumBattle is een studiereis naar Afrika, onder begeleiding van Cordaid/Memisa.

Een van de deelnemende teams aan de MillenniumBattle is Yes we Can! Dit team bestaat uit vier studenten van de Universiteit van Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. De eerste case is ondertussen afgelopen en het aantal deelnemers is terug gebracht van 74 naar 30 teams en team Yes we Can! is door. Zij zullen de komende twee maanden de overig 3 cases uitwerken en publiceren op hun persoonlijke pagina op Millenniumbattle.nl. Door de cases van de studenten te bekijken en er een beoordeling aan te geven, heeft het publiek ook een stem. Het team met de hoogste publieksbeoordeling zal ook een prijs in ontvangst nemen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?