RSS

Wildlife Fotograaf van het Jaar

zo, nov 23, 2008

Wetenschap en Natuur

Wildlife Fotograaf van het Jaar

Vanaf 28 november 2008 is in het Museon in Den Haag de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year 2008′ te zien. De bekroonde foto’s van ‘The Wildlife Photographer of the Year Competition’, een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan ’s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen, vormen deze expositie. Het Museon toont de foto’s tot en met 8 maart 2009.


Record aantal inzendingen, Nederlander Martijn de Jonge bijzonder gewaardeerd
‘The Wildlife Photographer of the Year Competition’ heeft dit jaar voor de 25e maal plaatsgevonden. De wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en Natural History Museum in Londen. Natuurfotografen van over de hele wereld dingen mee naar de titel. Dit jaar ontving de organisatie een record aantal inzendingen van meer dan 32.351 foto’s van deelnemers uit 82 landen. Martijn de Jonge heeft een bijzondere prestatie geleverd en is de enige Nederlandse natuurfotograaf die met zijn werk is bekroond. Zijn foto ‘Flight Paths’, gefotografeerd in het Spaanse Extremadura werd bekroond in de categorie ‘One Earth Award’.

Wildlife Photographer of the Year
Steve Winter uit de Verenigde Staten werd onderscheiden als ‘Wildlife Photographer of the Year 2008′ voor zijn foto ‘Snowstorm Leopard’, genomen in het Hemis High Altitude National Park in het Himalayagebergte. De fotograaf wist na 10 maanden voorbereiding de foto te nemen die hij voor ogen had. Middels een ingenieus systeem van 14 op afstand bediende camera’s, legde hij tijdens een sneeuwstorm, dit uiterst moeilijk in het wild te fotograferen dier vast. De competitie kent ook een titel toe aan jong talent tot en met 17 jaar oud. De vijftien jaar oude Catriona Parfitt, uit Groot Brittannië was met haar foto ‘The Show’ de beste in de categorie jeugd en is dus ‘Young Wildlife Photographer of the Year 2008′.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?