RSS

Uit eten voor een Goed Doel

vr, nov 21, 2008

Gezondheid en Voeding

Uit eten voor een Goed Doel

Na maanden voorbereiding is onlangs Happietaria Rotterdam geopend. Happietaria Rotterdam is actief voor twee onderwijsprojecten van ZOA-Vluchtelingenzorg en Woord en Daad.

Happietaria is een landelijke formule met tijdelijke restaurants waar geld wordt ingezameld voor structurele projecten die bijdragen aan armoedebestrijding. De restaurants worden gerund door vrijwilligers van studentenverenigingen en zijn bedoeld voor de bewoners van de betrokken steden, dus niet alleen voor de studenten zelf. De studenten verzorgen de bediening, bereiden het eten en verwelkomen de gasten. Dit najaar kunnen gasten eten in Groningen, Delft, Rotterdam en Zwolle. Voor het voorjaar van 2009 zijn er nog Happietaria’s in voorbereiding in Utrecht, Leiden, Amsterdam en Wageningen. Stichting Happy Gift, een organisatie die projecten van jongeren ondersteunt, coördineert deze verdeling.

Er wordt geld ingezameld voor projecten van vaste partners ICCO, Tear, Wilde Ganzen, Woord & Daad en ZOA Vluchtelingenzorg maar iedere Happietaria mag zelf projecten aandragen waar het geld naartoe gaat.

Kijk op de website voor meer informatie: www.happietaria.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?