RSS

Rode Kruis helpt 1.900.000 mensen aan schoon drinkwater

di, nov 18, 2008

Politiek en Samenleving

Rode Kruis helpt 1.900.000 mensen aan schoon drinkwater

Het Rode Kruis heeft bijna 2 miljoen mensen aan schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen kunnen helpen door de bijdrage van 3FM Serious Request 2007.

Het geld is in de eerste helft van 2008 besteedt in Soedan, Liberia, Centraal Afrikaanse Republiek, Somalië, DR Congo, Tsjaad, Burundi en Oeganda. In deze landen heeft het Rode Kruis waterpunten en -systemen aangelegd en hersteld, natuurlijke bronnen aangeboord, toiletten en douches aangelegd en schoon drinkwater aangevoerd aan hen die geen water meer hadden. Ook gaf het Rode Kruis training en voorlichting over gezondheid, schoon drinkwater en hygiëne. Met de opbrengst van Serious Request 2007 zijn levens gered van de meest kwetsbare mensen in dorpen, steden en vluchtelingenkampen.

In een persconferentie vandaag presenteren het Rode Kruis en 3FM de resultaten van 3FM Serious Request 2007. In totaal is tijdens 3FM Serious Request 2007 in Nederland 5,2 miljoen euro opgehaald voor schoon drinkwater. Het programma van het Internationale Rode Kruis (ICRC), inclusief de bijdrage van 3FM Serious Request 2007, heeft in het eerste deel van 2008 in 8 landen 1.951.593 mensen geholpen aan schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen.

In Somalië, een land dat geteisterd wordt door onrust en droogte kregen meer dan 500.000 mensen dagelijks 2,3 miljoen liter water per dag gedurende 100 dagen in Bay, Bakool, Galgudud, Mudug en Puntland. In de Centraal Afrikaanse Republiek, het land dat 3FM DJ Eric Corton bezocht, zijn bijna 50.000 mensen bereikt door het herstel van waterpunten en de aanleg van 300 toiletten in gezondheidscentra en scholen. Daarnaast gaf het Rode Kruis training en voorlichting over gezondheid, schoon drinkwater en hygiëne. In Liberia werd deze voorlichting ook via de radio gegeven.

De donaties van 3FM Serious Request 2007 hebben tot nu toe een onmisbare bijdrage geleverd aan de hulpverlening in 2008. Eind 2008 zal het gehele bedrag besteed zijn aan schoon drinkwater en verbeterde sanitaire voorzieningen.

Serious Request 2008- Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich dit jaar voor de vijfde keer samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2008 vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Door de vele rampen en conflicten die overal ter wereld in omvang en aantal toenemen, neemt ook het aantal vluchtelingen toe. Het resultaat: 36 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Zonder hulp hebben ze geen eten, geen dak boven hun hoofd, geen toegang tot water of medische zorg. Het Rode Kruis helpt vluchtelingen wereldwijd met een veilig onderkomen, voedsel, medische hulp, schoon drinkwater. Ook zorgt het Rode Kruis ervoor dat mensen weer een nieuw bestaan kunnen opbouwen als ze terug naar huis gaan. De organisatie voorziet de bevolking van bouwmaterialen om verwoeste woongebieden weer leefbaar te maken. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?