RSS

Amsterdam India Festival is begonnen!

Amsterdam India Festival is begonnen!

Prinses Máxima heeft woensdagavond het Amsterdam India Festival geopend.
Van 12 november tot en met 30 november 2008 organiseert het Concertgebouw samen met een groot aantal andere cultuurinstellingen een festival in Amsterdam dat geheel is gewijd aan India. Aanleiding is het feit dat India op vele terreinen een steeds prominentere rol speelt in de wereld, terwijl er in Nederland relatief weinig bekend is over dit fascinerende land met zijn oeroude én ultramoderne cultuur.

In het kader van het Amsterdam India Festival is op het Museumplein een Taj Mahal in zand gebouwd. De replica heeft een afmeting van 7 bij 7 meter en een hoogte van circa 5,5 meter. De spectaculaire zandsculptuur is gebouwd in opdracht van India Tourism en gerealiseerd door de Zandacademie en drie gerenommeerde zandkunstenaars uit India. De Taj Mahal in zand blijft voor het publiek te bezichtigen tot 27 november. In de avonduren is de zandsculptuur sprookjesachtig verlicht. Voor meer informatie: www.zandacademie.nl

Het Amsterdam India Festival presenteert een veelzijdige culturele staalkaart met tientallen evenementen op het gebied van muziek, dans, mode, film, fotografie, theater, beeldende kunst, architectuur, multimedia en debat.

Het complete festivalprogramma is te vinden op www.indiafestival.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?