RSS

De beste restaurants van Nederland

di, nov 11, 2008

Gezondheid en Voeding

De beste restaurants van Nederland

Oud Sluis is weer het beste restaurant van Nederland. Dat vinden de makers van de eetgids Lekker, die hun nieuwe overzicht van de Top 100 beste restaurants hebben onthuld. Chef-kok Sergio Herman werd vorig jaar nog van de toppositie gestoten door Beluga in Maastricht, die in de nieuwe lijst op nummer drie staat. De Librije in Zwolle stijgt van drie naar twee.

De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord is op zeven de hoogste nieuwe binnenkomer in de top tien. Ook Inter Scaldes in Kruiningen en Chapeau! in Bloemendaal vonden zichzelf niet eerder terug bij de beste tien. Aan de opmars van De Bokkedoorns komt voorlopig geen einde. Het restaurant in Overveen stijgt van negen naar vier. Fred in Rotterdam is op 67 de hoogste debutant in de top honderd.

Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis behoort volgens Lekker al jaren tot de top. Het gaat om de vijfde koppositie in zes jaar. Sinds november 2005 telt het restaurant drie Michelinsterren, het maximale aantal dat door de culinaire Michelingids wordt uitgereikt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?