RSS

Verkoop duurzame producten blijft stijgen

Verkoop duurzame producten blijft stijgen

Supermarktketen Plus heeft wederom de meeste biologische producten in de schappen. Concurrent Jumbo verkoopt de meeste Fair Trade producten.

De Nederlandse supermarkten verkopen meer biologische en Fair Trade producten, zo blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van milieudefensie en Solidaridad. De telling van het afgelopen jaar laat een lichte stijging zien van de verkoop van ecologische en biologische producten. In voorgaande jaren (2005 en 2006) daalde de verkoop van deze EKO producten.

De verkoop van Fair Trade producten is met 13 procent aanzienlijk gestegen ten opzichte van voorgaande jaren.

Biologische of ecologische producten zijn met respect voor dier en milieu geproduceerd. Voor de vervaardiging daarvan wordt geen landbouwgif, kunstmest of gentechnologie gebruikt.

Bij zogenoemde Fair Trade producten staan de -kleine- boeren in ontwikkelingslanden centraal. Die krijgen een eerlijke marktprijs voor hun product. Milieu- en mensenrechtenorganisaties zeggen dat de levensstandaard van deze producenten de afgelopen twee decennia sterk is verbeterd.

Dat komt mede door investeringen in kleine, lokale bedrijven. In ons land verkoopt supermarktketen Jumbo de meeste Fair Trade producten.

Met de jaarlijkse EKO-tellingen is willen milieudefensie en Solidaridad het aanbod van duurzame producten stimuleren. Milieudefensie zegt blij te zijn met de groei en noemt de trend van verantwoorde en duurzame producten een ’revolutie op kousevoeten’. De groei laat volgens de organisatie vooral zien dat in de er voor veel supermarkten nog kansen zijn om het assortiment van verantwoorde producten te vergroten.

Op zoek naar een verantwoorde supermarkt bij u in de buurt? Klik hier voor een regionaal overzicht .

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?