RSS

Website LekkerLangLeven in de lucht

di, okt 21, 2008

Gezondheid en Voeding

Website LekkerLangLeven in de lucht

Het Diabetes Fonds, de Hartstichting en de Nierstichting proberen de groei van het aantal mensen met hart- en vaatziekten, chronisch nierfalen en diabetes af te remmen met het gezamenlijke preventieprogramma LekkerLangLeven.

Het aantal mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en nierziekten groeit snel. Die groei moet worden gestopt, zodat meer mensen gezond oud worden. Dat is niet alleen plezierig voor de mensen zelf en voor hun omgeving, maar betekent ook dat de kosten van de gezondheidszorg beter beheersbaar blijven.
Het Preventieprogramma LekkerLangLeven van de Nierstichting, het Diabetes Fonds en de Hartstichting is gericht op bewustwording en het stimuleren van goede vroegtijdige opsporing van risicofactoren in de reguliere zorg. Dit doen de drie fondsen door de ontwikkeling van een Checkstandaard, het investeren in wetenschappelijk onderzoek over risicocommunicatie en effectieve leefstijl, lobby en pleitbezorging richting politiek.

De samenwerking tussen deze gezondheidsfondsen is logisch: om diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te voorkomen, moeten dezelfde risicofactoren worden aangepakt. Het voorkomen van de ene ziekte, beïnvloedt ook het ontstaan van de andere. In vijf jaar tijd willen de organisaties een concrete bijdrage geleverd hebben aan preventie van deze ziekten in Nederland.

Meer informatie op de website: www.LekkerLangLeven.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?