RSS

Mini gaat elektrisch

Mini gaat elektrisch

MINI heeft in de Verenigde Staten een elektrisch aangedreven auto gepresenteerd. De auto met de toepasselijke naam Mini E zal voor een praktijkproef worden ingezet. De auto biedt keurige prestaties en kan thuis worden opgeladen.

De Mini E heeft een 204 pk sterke elektromotor aan boord, die z’n energie uit lithium-ion-accu’s haalt. Deze accu’s zijn ingebouwd op de plek waar normaal de achterbank zit. Het maximumkoppel bedraagt 220 Nm. De elektrische Mini sprint in 8,5 seconden naar 100 kilometer per uur, de topsnelheid is begrensd op 152 kilometer per uur. Door het accupakket ligt het gewicht op 1465 kilogram. Mini heeft het DSC-systeem aangepast aan dit hogere gewicht.

De actieradius van de E bedraagt in deze testfase nog 240 kilometer. Mini start een pilot in de Amerikaanse staten Californië, New York en New Jersey voor in totaal 500 exemplaren. De geselecteerde klanten tekenen een leasecontract voor de periode van één jaar, met de optie tot verlenging. Aan zowel de west- als de oostkust van de Verenigde Staten heeft Mini een ondersteuningspunt ingericht voor het onderhoud van de elektrische componenten van deze speciale auto.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?