RSS

Kleuren maken je blij

do, okt 2, 2008

Gezondheid en Voeding

Kleuren maken je blij

Kleuren doen wat met een mens. Zonder dat we het beseffen, drukken licht en kleuren een stempel op ons gemoed en energieniveau. In deze donkere dagen is kleur in huis uiterst essentieel. Geef je humeur een zetje door je leefruimtes op te fleuren met opgewekte, inspirerende tinten.

Felle kleuren zijn pure energiebronnen.
Rood staat voor kracht, energie en passie. Oranje is een levendige kleur, stimuleert een goed humeur en staat symbool voor opgewektheid, creativiteit en beweging. Geel refereert naar het zonlicht, is warm en optimistisch. Groen geeft evenwicht, harmonie, rust en verwijst naar de natuur. Turkoois is fris, jeugdig, uitgesproken, ideaal voor ruimtes waarin communicatie centraal staat. Blauw straalt kalmte, comfort en rust uit, de kleur van eerlijkheid, toewijding en ambitie. Roze oogt vrouwelijk, geeft een liefdevolle en romantische indruk. Bruin verwijst naar de aarde, oogt standvastig, stabiel en geeft innerlijke kracht.

Kleine moeite
Om je interieur en omgeving op te fleuren, moeten niet meteen alle muren geschilderd worden. Met enkele kleine aanpassingen, breng je op een eenvoudige manier kleur in je leven.

  • Een fris, kleurrijk boeket op tafel doet wonderen.
  • Alle dagdagelijkse benodigdheden als zakdoekjes, wc-papier, vaatdoeken, sponsjes, keukenrollen,… koop je in een kleurige vorm.
  • Is het een zonnige herfstdag, laat dan ook het zonlicht binnen. Trek de gordijnen open, zet de vensters op een kiertje en laat licht en lucht binnen stralen.
  • Eén donkere muur beschilderen in een heldere kleur geeft al meteen een fleurige indruk.
  • Make-up in een feller kleurtje of kleding in een fleurig stofje, geven een ware boost. Een regenjas in een felle kleur, een opgewekt, kleurrijk bloesje doen trieste dagen vergeten. Je wordt er blijer van en ook je omgeving geniet mee.
  • Trek je kleerkast open. Liggen er overwegend zwarte en donkere spullen in je lade, tracht dan te spelen met felle accessoires. Sjaaltjes, armbanden, tassen, ringen of panty’s zijn ideaal om je outfit letterlijk op te fleuren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?