RSS

Butterfly Works lanceert handboek voor idealistische wereldburgers

za, sep 27, 2008

Economie en Ondernemen

Butterfly Works lanceert handboek voor idealistische wereldburgers

Vandaag nam Gisel Hiscock, directeur Google Africa, het eerste exemplaar van The Butterfly Paper N°1 in ontvangst. The Butterfly Paper N°1 is een handboek voor wereldburgers die hun eigen “positive chain of events” willen starten.

Mark Kamau van NairoBits overhandigde het eerste exemplaar tijdens de manifestatie Surprising Africa @ picnic08 georganiseerd door SICA en Butterfly Works. NairoBits is één van de projecten van Butterfly Works, een internationale do-tank met projecten als de televisieserie Return to Sender en het opleiden van jongeren in Nairobi tot webdesigner.

Gisel Hiscock nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Mark Kamau. Mark Kamau, manager bij de Kilimanjaro filmschool, is één van de alumni van het NairoBits programma. The Butterfly Paper N°1 besteedt uitgebreid aandacht aan deze digitale design school in Nairobi. Inmiddels werken oud-studenten van deze opleiding in vrijwel alle internetbedrijven van Nairobi, Kenia.

Gisel Hiscock, directeur Google Africa: ‘The Butterfly Paper N°1 en Nairobits zijn een goed voorbeeld hoe internet en computervaardigheden het leven werkelijk veranderen door mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en keuzes te maken voor henzelf zelf en hun familie. Ik ben vereerd om dit eerste exemplaar van The Butterfly Paper N°1 in ontvangst te nemen. Dit doe ik mede namens het Google team uit Kenia, dat met veel plezier heeft samengewerkt met Nairobits.’

Emer Beamer, één van de oprichters van Butterfly Works: ‘Met The Butterfly Paper N°1willen we inspiratie bieden aan iedereen die zelf een “positive chain of events” wil starten. Wij laten zien dat je met lef, toewijding en creativiteit veel bereikt.’

The Butterfly Paper N°1

The Butterfly Paper N°1 geeft inzicht in de mentaliteit van Butterfly Works en de gedachten achter de projecten die de afgelopen jaren zijn opgezet. Aan de hand van voorbeelden uit het project NairoBits deelt Butterfly Works haar ervaringen. Butterfly Works wil met The Butterfly Paper N°1 anderen inspireren en uitnodigen om een “positive chain of events” in gang te zetten.

Butterfly Works

Butterfly Works is een do-tank waarin design leidend is voor het beantwoorden van internationale sociale vraagstukken. Butterfly Works gelooft in de grensoverschrijdende werking van vormgeving gekoppeld aan inhoud. Butterfly Works is opgericht in 1999 en is werkzaam in Kenia, Oeganda, Nigeria, Marokko, Zuid Afrika, Brazilië, Cambodja, Sri Lanka, India, Mongolië, Madagaskar, Nepal en Nederland.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?